Indiánský den v Profi školce v Teplicích

Dnes proběhl v Profi školce v Teplicích indiánský den. Kmen indiánů byl tentokrát malý, ale o to více jsme si to společně užili.

Výroba nezbytných čelenek proběhla velmi klidně a následovala vydatná svačina. Pak už se děti oblékly a vyrazily za dobrodružstvím. V parku u kostela sv. Alžběty si děti vyzkoušely indiánský běh. Pro velký úspěch si kostel oběhly hned třikrát. Pak přišel čas na lov ryb, který se nám trochu protáhl nejen proto, že se to dětem líbilo, ale i proto, že naše rybářské háčky byly neposedné a ryby se na ně ne a ne chtit. Společné indiánské foto u válejícího se koně bylo téměř povinností.

Odtud jsme se vydali k mušli, kde děti ve dvou týmech celkem rychle poskládaly z puzzlů indiánské teepee. Lov bizonů byl tentokrát výsadou nejmladší členky kmene, která z půl metru bizona neomylně trefovala a měla z toho obrovskou radost.

Pak jsme se přesunuli na místo bývalých Městských lázní, kde si všechny děti do sytosti zastřílely z luku včetně pana učitele. Před odchodem do školky dostaly indiáni za úkol pochytat partu banditů, které se v podobě kartiček schovávala v trávě.

U školky se děti naučily indiánský tanec a píseň beze slov a tím jsme zakončili naše indiánské putování. Diplomy s indiánem pak dětem budou připomínat tento nevšední zážitek.