Jak to funguje u nás na táboře?

Náš tábor je rodinného charakteru. Maximální počet dětí je 56 a to ve 4 oddílech po 14 dětech. Stará se o ně parta zkušených táborových vedoucích (se skautskými základy). Více informací o jednotlivých členech týmu najdete na webu.

Máme skvělého kuchaře Karla, který vaří s neuvěřitelným nadšením. V kuchyni mu pak pomáhá jeho žena Alena, dcera Kamila a maminka Jana.

Pro ty z vás, kteří chtějí vědět, co je čeká za dobroty si mohou stáhnout návrh jídelníčku. Změny jídelníčku jsou z pochopitelných důvodů vyhrazeny.

Důležité je také vědět, kde budou táborníci bydlet. Čekají na ně podsadové stany s pohodlnou matrací. Je třeba mít vlastní spací pytel a doporučuji i prostěradlo nejlépe takové to natahovací s gumou. Seznam věcí potřebných na tábor bude umístěn na webu a zároveň bude zaslán všem přihlášeným táborníkům.

Každé ráno čeká táborníky budíček. Ale pozor naší specialitou je buzení kytarou. Takže žádný šok z hvizdu píšťalky a podobné nesmysly. Někteří by si po táboře buzení objednávali i domů 🙂

Jo a rozcvička je dobrovolná. Táborníkům vysvětlíme její přínos a ukážeme cviky, které hravě zvládnou.

A co program?

Rozhodně nabitý spoustou her, které jsou bodované do celotáborové hry nebo jsou prostě jen tak, abychom se společně pobavili. Úkoly tvořivé, kde zapojíme fantazii a rukodělné práce nebo různé luštění, při kterém provětráme mozkové závity. Rozhodně se táborníci mohou těšit na praktické věci, které jim ukáží, jak se o sebe postarat v přírodě s minimálním vybavením, jak rozdělat oheň bez papíru, jak se v přírodě maskovat, naučí se prakticky používat provaz a různé uzly a úvazy. Společně pak připravíme několik táborových ohňů. Mimo to si zastřílí z luku, ze vzduchovky, vyzkouší si lasování a další dovednosti.

Musím se přiznat, že jak píšu tento příspěvek a prohlížím fotky z předchozích táborů, tak se nesmírně těším, až budeme na místě a vrhneme se do všech těch aktivit, kterými naplníme každičký okamžik na táboře. Věřím, že si odvezeme mnoho nezapomenutelných zážitků a nových přátelství.

Pořád ještě váháte, jestli s námi poslat svou dceru či syna? Napište nám, co by vám pomohlo k rozhodnutí.
Přihlášky najdete na našich stránkách ZDE